Ruukki Ruukki, Hylsytie 1 , 92400 Siikajoki

Nyt hyvät ihmiset, NYT! Tässä paikka joka huokuu historiaa niin että oksat pois ja pala latvaa!

Tämä paikka pitää käydä katsomassa paikan päällä, mutta yritetään vähän avata; Tarjolla siis yksi Ruukin vanhimpia asuinpaikkoja, Hämeen tila. Häme-sukunimi mainitaan asiakirjoissa jo ainakin 1600-luvulla. Tilan vanhin, hirsirunkoinen rakennus (punainen asuinrakennus) on rakennettu noin 1860, toinen asuinrakennus (valkoinen) on rakennettu noin 1937, navatta rakennus noin 1928, nykyään hevos-/autotallina toimivan rakennuksen rakennusvuotta ei ole tiedossa.

Kaikista tilan rakennuksista on pidetty hyvää huolta ja kunnostettu vuosien varrella. Tällä hetkellä ns. päärakennus (valkoinen talo) on perheen asuinkäytössä. Taloa on kunnostettu niin sisältä kuin ulkoakin. Sisäpintoja on käyty läpi, alakerran sisäseiniä lisäeristetty, alakerran viemärit ja käyttövesiputket uusittu, kylpyhuone/wc ja erillinen wc on remontoitu vuonna 2011. Peltikate ja ulkovuori on uusittu noin vuonna 2000, ulkomaalaus tehty vuonna 2009.

Punainen asuinrakennus on myös hyvässä käyttökunnossa. Talossa on kaksi erillistä puolta. Pienemmällä puolella on keittiö ja wc sekä mahtava tupa korkealla huonekorkeudella, jossa hirsiseinät ovat näkyvillä. Isomman puolen lattiat on aukaistu ja uusittu vuonna 2006, samalla on uusittu myös viemärit ja käyttövesi- ja lämmitysputket. Tätä rakennusta on tarvittaessa helppo jakaa erilaisiin huonetiloihin.

Jykevä tiilirunkoinen navetta on vaikuttava näky tontilla! Neliöitä rakennuksessa on noin 860 m2:tä! Yläkerrasta löytyy valtava yhtenäinen varastotila sekä kaksi vanhaa asuinhuonetta. Huoneissa on aikanaan asunut karjakoita sekä muita maataloustyöntekijöitä. Myös alakerrassa on huonetiloja sekä itse navetta.

Hevos-/autotallirakennus on monen unelma! Autotalliin mahtuu helposti kaksi-kolme autoa ja remontin tekemiseen jää myös tilaa. Hevostallin puolella on karsinat neljälle hevoselle, rakennuksessa on vielä myös satula- ja ruokahuoneet. Hevostallipuoli on remontoitu vuosina 2006-2007 ja on melkeinpä uutta vastaavassa kunnossa. Talli on ollut käytössä vain noin 2 vuotta, jonka jälkeen käyttämättömänä. Rakennuksen peltikate on myös uusittu vuonna 2006.

HUOM! Kiinteistö on kaukolämmössä! Valkoisessa asuinrakennuksessa on tekninen tila ja sieltä lämpö tulee myös punaiseen asuinrakennukseen. Tilan pinta-ala on 1,7868 hehtaaria. Tontti on aidattu kokonaisuudessaan riista-aidalla.

Tässä paikassa on niin paljon mahdollisuuksia, kuin mitä ostajalla riittää mielikuvitusta. Yrityksen tiloiksi, edustustiloiksi, autokorjaamotoimintaan, navettaan saisi vaikka taidegallerian, useamman sukupolven asumiseen, hevostilaksi, koiratilaksi, ihan vain suurperheen upeaksi kodiksi. Tällaisia paikkoja ei oikeasti tule myyntiin kuin kerran elämässä, jos silloinkaan!

Vain yksityisnäytöt. Soita, sovi esittelyaika ja käydään tutustumassa. Myyntiä hoitaa Pasi Siuvatti p. 050 555 5134 pasi.siuvatti@kodinaika.fi

Sijainti ja palvelut

Ruukki Ruukki, Hylsytie 1 , 92400 Siikajoki. Ruukin keskustan palvelut noin 1,7 km..

Ota yhteyttä

Pasi Siuvatti

pasi.siuvatti@kodinaika.fi

050 555 5134


Perustiedot

Kohdenumero:9817990
Sijainti:Ruukki Ruukki, Hylsytie 1 , 92400 Siikajoki
Tyyppi:omakotitalo
Omistusmuoto:oma
Huoneistoselitelmä:Yläk: 3h, 2k, var. Alak: 4h, k, kph/wc, wc. Kellari: kph, s, 2pukuh, pannuh, varastot
Huoneita:6 h ja enemmän
Asuinpinta-ala:250.0 m²
Kokonaispinta-ala:340.0 m²
Lisätietoja pinta-alasta:Pinta-alatiedot ovat suuntaa antavia saattavat poiketa huomattavastikin todellisista pinta-aloista. Hinta ei ole pinta-alaperusteinen.
Rakennusvuosi:1937
Käyttöönottovuosi:1937
Vapautuminen:muu ehto 2 kk kaupoilta / sopimuksen mukaan

Hinta ja kustannukset

Velaton hinta:188000.0 €
Myyntihinta:188000.0 €
Neliöhinta:752 € (laskettu automaattisesti velattomasta hinnasta)
Lisätietoja maksuista:Sähkö, kaukolämpö ja vesi kulutuksen mukaan. Kaukolämpöön on keskimäärin mennyt noin 400 €/kk. Sähkönkulutus on ollut noin 18.000-20.000 kWh/vuosi. Kiinteistövero noin 350 €/vuosi.

Asunnon lisätiedot

Lisätieto-ominaisuudet: oma sauna, Kiinteistön vesijohto: kunnan, Viemäri: kunnan, Rakennusmateriaali: puu
Asunnon kunto:hyvä
Tehdyt remontit:– Valkoinen asuinrakennus: 1996 kaukolämpö, 2000 peltikate, ulkoverhous, seinät lisäeristetty. 2009 ulkomaalaus, terassit, pylväät. 2011 sisäpintoja käyty läpi, alakerran sisäseiniin lisäeristys ja lattiaan laminaatit, alakerran käyttövesiputket ja viemärit, kylpyhuone/wc, erillinen wc.

– Punainen asuinrakennus: 2006 isomman puolen lattiat aukaistu / uusittu, viemärit, käyttövesi- ja lämmitysputket, isomman puolen kylpyhuone/wc.

– Navetta: Ikkunoita uusittu / korjattu.

– Hevos-/autotalli: 2006-2007 peltikate, hevostalliin neljä karsinaa, satula- ja ruokahuoneet, koneellinen poisto.

Lämmitysjärjestelmän kuvaus:Kaukolämpö, ilmalämpöpumppu
Siirtyvät liittymät:Sähkö-, kaukolämpö-, vesi- ja viemäriliittymät
Kattotyyppi:Harja Pelti
Keittiön kuvaus:– Valkoinen talo: Yläkerrassa kaksi keittiötä (ei ole ollut käytössä). Alakerran keittiö: kaapistot, liesi, liesituuletin, astianpesukone, jääpakastinkaappi, ilmalämpöpumppu.

– Punainen talo: Molemmissa keittiöissä kaapistot, liesi, liesituuletin, jääkaappi.

Kylpyhuoneen kuvaus:– Valkoinen talo: Kellarissa kylpyhuone, jossa kaksi suihkua (kaipaa remonttia). Alakerrassa kylpyhuone/wc, jossa wc-istuin, bidesuihku, allas, kaapisto, suihku, suihkukaappi. Remontoitu vuonna 2011. Toinen wc, jossa wc-istuin, bidesuihku, allas, kaapistot. Remontoitu vuonna 2011. Yläkerrassa kaksi wc:tä, jotka eivät ole olleet käytössä.

– Punainen talo: Pienemmällä puolella wc, jossa wc-istuin, bidesuihku, allas. Isomalla puolella kylpyhuone/wc, jossa wc-istuin, bidesuihku, allas, suihku, pesukoneliintäntä. Remontoitu vuonna 2006.

Seinämateriaalien kuvaus:Tapettia/maalattua levypintaa. Kylpyhuone/wc:eet laattaa.
Saunan kuvaus:Valkoisen talon kellarissa sauna, jossa sähkökiuas, lauteet (kaipaa remonttia).

Asunnon tontti

Tontin omistus:oma
Kiinteistötunnus:748-418-41-11
Tontin pinta-ala:1.7868 m²
Lisätietoja rakennusoikeudesta:Alue on merkattu rakennus- ja kulttuurihistorialliseksi alueeksi. Lisärakentaminen luvanvaraista / tapauskohtaista. Lisätietoja Raahen kaupunki p. 08 439 3111.
Kaavoitustiedot:Asemakaava (ohjeellinen tonttijako), yleiskaava. Lisätietoja Siikajoen kunta p. 040 315 6299.
Rakennukset:– Punainen asuinrakennus: Rak.vuosi noin 1860, kerrosala noin 190 m2. Isompi puoli: 2h, k, kph/wc, vh. Pienempi puoli: 1h, k, wc. Kaukolämpö (lämmitys tulee valkoisesta asuinrakennuksesta). Hirsirunkoinen, harjakatto, tiilikate.

– Navetta: Rak.vuosi noin 1928, kerrosala noin 860 m2. Tiilirunkoinen, harjakatto, peltikate.

– Hevos-/autotalli: Rak.vuosi ei ole tiedossa. Kerrosala noin 280 m2. Iso autotalli kahdella pariovella, varasto, välitila, hevostalli (4 karsinaa, satulah, ruokah). Puu/tiilirunkoinen, harjakatto, peltikate.

Muut lisätiedot

Palvelut:Ruukin keskustan palvelut noin 1,7 km.
Koulu:Ruukin koulu (ala- ja yläaste) noin 900 m. Siikajoen lukio noin 900 m.
Päiväkoti:Satumetsän päiväkoti noin 800 m.


Call Now Button